Stolpe ut i Elitseriepremiären

Damernas Elitserie hade premiär på tisdagskvällen. Lidköpings TK var på besök och det var gästerna som segrade med 5-1 efter dramatik.

KLTK:s damer såg ut att ha kontroll på dubblarna då både Rebecca Poikajärvi och Hanna Wikberg på första-dubbeln samt Karolina Söör och Sofia Segerfors på andradubbeln hade 5-4 ledningar och egen serve i första set. Tyvärr svängde matcherna i Lidköpings favör och ställningen 0-2 efter dubblarna kändes tungt för hemmalaget.

I singelspelet stred spelarna tappert och hoppet om att kvittera Lidköpings ledning levde in i det sista.

Rebecca Poikajärvi  var mycket solid i sin singel och vann i två raka mot Paulina Vulcan. Rebecca visade stort klubbhjärta då hon just nu spelar en proffstävling i Finland men hade spelledigt på tisdagen så hon flög hem över dagen för att vara med laget!

Sofia Segerfors tog ledningen på sin tredjesingel men motståndet var för starkt för dagen och förlust i två raka set mot Klara Alenäs.

Hanna Wikberg slet hårt på sin fjärdesingel och lyckades jobba sig fram till 6-5 ledning i första set och 5-4 ledning i andra set, tyvärr var motståndaren starkare i de viktiga lägena och förlust för Hanna mot Jennifer Jussi.

Caroline Kållberg spelade andrasingel och stod för dagens längsta fight, efter att ha vunnit första set så nådde andra set tiebreak där Carro spelade sig till matchbollar men Maja Örnberg lyckades rädda de 4 matchbollarna och tog sedan efterföljande matchtiebreak med 10-8.

Sammanfattningsvis så var det många tuffa matcher men Lidköping var idag starkast i de viktiga lägena vilket visade sig på no-ad bollarna i dubblarna samt i tiebreaken.