Restaurangen öppen

Nu öppnar restaurangen i Kungl. Tennishallen i ny regi. Krogen har anor från 1943, då under namnet Tre Kronor. Ända sedan dess har vi bjudit medlemmar och besökare på mat och dryck i samband med idrottande eller stora evenemang.

Vår operatör lämnade oss vid årsskiftet och överräckte därmed stafettpinnen till Sabis AB som för traditionen vidare. Vi låter den nya krögaren bli varm i kläderna innan vi avkräver en större programförklaring men redan nu kan vi avslöja att det blir fokus på besökare och gäster i allmänhet och KLTK:s medlemmar i synnerhet. 1943 hade tennisklubben så få medlemmar så då var prioriteringen den motsatta. Externa gäster och publika evenemang var huvudmålgruppen.

KLTK:s historia går tillbaks till 1896 då klubben bildades. Då hade Sabis redan funnits i 22 år under namnet Slagteriaktiebolaget i Stockholm med charkuterifabrik och ett antal köttbodar runt om i Stockholm.

Under 1940-talet förvärvar familjen Andersson företaget och adderar Sabis Restauranger till verksamheten. Eric Andersson var innan köpet av Sabis bl.a. Icas förste VD och hade även en framträdande roll i grundandet av Kooperativa Förbundet (sedermera Coop).
 
I slutet av 40-talet hjälper man familjen Wallenberg med matservering på Enskilda Bankens huvudkontor på Kungsträdgårdsgatan, då man flyttar en kokerska från  Sabis köttbod på St. Nygatan till bankkontoret. Härmed föddes Sabis Restauranger. Idag har man man adderat ett tredje affärsområde med Sabis Hotell & Möten och företaget drivs nu av tredje generationen.