ITF:s president hedrad av KLTK
Internationella Tennisförbundets president, David Haggerty, är på plats i Kungl. Tennishallen med anledning av den pågående Davis Cupmatchen mellan Sverige och Chile.
Det är 45 år sedan ITF:s högste representant gjorde ett officiellt besök i Kungl. Tennishallen. Den gången var det engelsmannen Derek Hardwick som var här för att följa världsfinalen i Davis Cup mellan Sverige och Tjeckoslovakien.
På lördagen passade KLTK:s ordförande på att dela ut klubbens finaste utmärkelse, som en icke medlem kan erhålla, för att uppmärksamma besöket och samtidigt tacka David Haggerty för hans insatser för tennissporten.
Kungl. Lawn Tennis Klubbens grundare, Kung Gustaf V, inredde ett eget omklädningsrum och en privat salong i samband med Kungl. Tennishallens tillblivelse 1943. Här avrundade kungen ofta tennismatcherna med att dricka te tillsammans med medspelare och klubbkamrater. Rummet, som kallas Mr G:s rum, är idag återställt i originalskick och innehåller en hel del av den tennisutrustning som kungen testamenterade till sin kära tennisklubb.
Beslutet att hedra David Haggerty har fattats av KLTK:s styrelse i enlighet med klubbens stadgar; Nyckel till Mr G:s rum tilldelas efter beslut av styrelsen person som Klubben önskar hedra.
1943 lät Gustaf V bygga ett eget omklädningsrum med tillhörande tesalong.
David Haggerty lyssnar intresserat på Marcus Wallenberg som beskriver en del av KLTK:s spännande historia.
ITF:s president erhöll nyckel nr. 2 till Mr G:s rum. Den första nyckeln tillföll Jarkko Nieminen 2015 i samband med att han avslutade sin proffskarriär. Nieminen deltog i 16 raka Stockholm Open med tre finaler på meritlistan.
Representanter från den svenska idrottsrörelsen deltog i ceremonin. Från vänster Stockholm Opens Tournament Director Thomas Enqvist, tennisförbundets ordförande Thomas Wallén, KLTK:s vice ordförande Hans Hedström, RF:s ordförande Björn Eriksson, Helena Eriksson, tennisförbundets styrelseledamot Åsa Hedin, KLTK:s ekonomichef Eva Hjorth och KLTK:s biträdande generalsekreterare Micaela Hjelm.
Thomas Enqvist i samspråk med Thomas Wallén.
David Haggerty var både glad och rörd över KLTK:s utmärkelse och uttrycker detta i gästboken.
I enlighet med Kungens sista vilja i hans testamente tillföll hans tennisutrustning och den omfattande prissamlingen KLTK.