Fred finalföll i Lettland

Semifinal i dubbel och final i singel. Men Fred Simonsson fick inte kröna en fin tävlingsvecka med en titel. Det blev i stället hemmahoppet Mikelis Libietis som vann.

– Det kändes som att han var i zonen i dag, säger Simonsson efter förlusten.

Utan att ha tappat set under hela tävlingen och efter en utklassning i semifinalen fick Fred Simonsson chans att spela om segern i Jurmalas Future. Men den 20-årige svensken får vänta på andra titeln.

Mikelis Libietis, som spelar collegetennis till vardags, tog sin första turneringsseger sedan 2013. Letten vann lördagens final med 6–3, 6–3.

– Jag kom inte upp i nivån som jag spelat i de tidigare matcherna, men samtidigt spelade han väldigt bra i dag. Jag försökte mixa upp med lite serve-volley men det var inte mycket som ville stämma i dag tyvärr, säger Simonsson.

Simonsson inkasserar tio nya rankingpoäng för finalplatsen och tar plats bland världens 800 främsta på ATP-listan. Nästa vecka väntar spel i Finland.

Källa: Tennis.se