Helgspel
Helgspelet är tillfället för dig som vill prova på matchspel i trygg omgivning, du som vill spela mer tennis och för dig som oavsett ålder tycker om att tävla.
Hur går det till?
Du anmäler dig till Helgspelet och sedan placeras du in i lämplig grupp. Matcherna spelas på fredagskvällar (kl. 19-20) och lördagskvällar (kl. 17-19).
Du ska vara född 2006 eller tidigare.
Alla i gruppen möter varandra (poolspel) och man planerar, bestämmer och bokar in sina matcher själv i samråd med sin motståndare. Banorna för Helgspelet bokas genom receptionen i Kungl. Tennishallen. Vi använder oss av det här systemet för att man ska förstå att tävlandet och matchmomentet är något som styrs av det egna engagemanget.
Spelarna svarar själva för bollar. Vilken boll som ska användas kommer att framgå i samband med att gruppindelningen publiceras.
Bollar/bana för de olika grupperna:
Orange boll/Midi bana för grupp Radwanska och Williams
Grön boll för grupp: Federer, Ferrer, Murray, Nadal, Sharapova, Wawrinka och Wozniacki
Vanlig boll för grupp: Djokovic, Nishikori, Ivanovic och Larsson
OBS! För de som ska spela med orange boll på midibana så finns det linjer att låna vid bollförrådet vid bana 10 och 11.
Linjen skall placeras mitt i basrutan så att banan blir lite kortare.
Efter avslutad match så lämnar man tillbaka linjerna där man hämta dom.
Inga föräldrar, anhöriga eller andra får vara med på banan eller hjälpa till med domslut eller coachning. Ett av syftena med Helgspelet är att juniorerna ska lära sig klara tävlingsmomenten själva.
Kostnad, 500 kronor, som faktureras från kansliet.
Prisutdelning blir det vid avslutningen i maj då poolresultaten räknas samman och en gruppsegrare utses.
För dig som är med i utvecklingsgruppen och har 2-3 timmar i veckan är det obligatoriskt att medverka i Helgspelet. Men anmälan måste göras av varje spelare individuellt.
Det här är ett utmärkt tillfälle för dig som önskar fler träningstillfällen.
När klubben arrangerar ”klubbmatcher” så frågar vi främst de spelare som deltar i Helgspelet.
Deltagare & resultat
OBS! För de som ska spela med orange boll på midibana så finns det linjer att låna vid bollförrådet vid bana 10 och 11.
Linjen skall placeras mitt i basrutan så att banan blir lite kortare.
Efter avslutad match så lämnar man tillbaka linjerna där man hämta dom.
Tävlingsregler Helgspelet
Matcherna:
Spelas i 55 minuter efter 5 minuters inbollning med flytande game, dvs. man spelar game utan att räkna set. En match kan alltså sluta 5-3, 11-2 eller 7-7. Påbörjat game räknas inte om tiden är ute. Det betyder att om det står 6-4 i game och 30-15 i pågående game, så slutar matchen 6-4, inte 7-4.
Slutvinnare är den med flest poäng. Vinst ger två poäng. Oavgjort ett poäng. Vid samma poängställning avgör först inbördes möte därefter gamekvot.
Bollar:
Spelarna står själva för bollar. Se till att alltid ha 4 bollar i väskan. Var noga med vilken boll som just din grupp använder.
Resultat:
Ska mejlas till JOAKIM.BLOMGREN@KLTK.SE senast måndagen efter färdigspelad match.
Matchtider:
Börja direkt att boka in matcher för att undvika tidspress mot slutet. Räcker gott att boka in en åt gången men tänka på att komma igång. Gör som rutin att dubbelkolla med motståndaren kvällen före match för att undvika missförstånd eller frånvaro.
Banan bokas i Kungl. Tennishallens reception, på plats eller via telefon 08-4591500.
Avboka en match:
Vid förhinder var noga med att kontakta motståndaren samt att efter samråd med motståndaren avboka bantiden.
Var också noga med att boka av banan som inte utnyttjas p.g.a. matchflytt. Om en bana är bokad som inte nyttjas debiteras den som ville flytta matchen/blev sjuk/uteblev, med 250 kronor (= 50 % av en banhyra). Alla matcher SKA spelas, vilket ställer krav på de spelare/föräldrar som anmält sig till helgspelet.
Föräldrar:
Föräldrar, syskon och supporters får gärna titta på matcherna. Helgspelet ska ses som en läroprocess och för att hjälpa spelarna att klara matchsituationen på egen hand. Ingen annan än spelarna får beträda banan, ingen annan än spelarna får engagera sig i poängräkningen, domslut eller i vilken rutan man ska serva. Det är meningen att barnen ska lära sig att klara dessa situationer helt på egen hand. Resultaten från dessa matcher är oviktiga. Det som är viktigt är att få mycket matchträning och öva matchmomenten.